Nieuws 

 

30 augustus 2017

Tweede plaats dweil- en straatorkesten concours Gramsbergen.

Tijdens een kletnatte 18e editie van het dweil- en straatorkesten concours in Gramsbergen is het Flater Pretorkest tweede geworden. De avond begon droog en met slechts acht muzikanten werd er geprobeerd het publiek in Gramsbergen te vermaken. Maar de weergoden waren Gramsbergen niet gunstig gezind en al gauw gingen de sluizen open en moest er letterlijk gedweild worden. Na drie setjes gespeeld te hebben was het tijd voor de grote finale en was het gelukkig weer droog. Het feest barste los en tot onze eigen verbazing mochten we een tweede plaats aan onze erelijst toevoegen. De eerste plaats ging naar Dûvels Geweld en de derde plaats naar het dweilorkest van SDG Ane

 

22 januari 2017

Versterking voor het Flater Pretorkest.

We hebben lang gezocht naar versterking voor het slagwerk en de trombonesectie. We zijn dan ook blij dat we het afgelopen jaar een slagwerker en een een trombonist gevonden hebben. Naar aanleiding van deze versterkingen hebben we ook een extra trompettist aangetrokken. Ons orkest bestaat nu uit twee slagwerkers, een bassist, drie trombonisten, drie saxofonisten (twee alt en één tenor) en zes trompettisten. We zijn dus helemaal voorbereid om 2017 mooie optredens te verzorgen.

 

26 augustus 2016

Flater Pretorkest 20 jaar.

In 1995 werd het initiatief voor dit dweilorkest genomen door de uitbaters van het Ommer café restaurant Flater. Na een jaartje repeteren en spelen met een handjevol blazers en slagwerkers, kreeg het Flater Pretorkest steeds meer vorm en volume. Precies een jaar later, op 7 november 1996, werd het muzikantencollectief officieel opgericht onder de naam Muziek Vereniging Flater Pretorkest. 

 

Inmiddels zijn we bijna 20 jaar verder en dit laten we niet helemaal geruisloos voorbij gaan. Houdt onze website en facebookpagina in de gaten.

 

28 februari 2016

Nieuw bestuur

Het is even stil geweest rond het Flater Pretorkest. Alles ging eigenlijk lekker zijn gangetje en er was weinig nieuws te melden. Tot de ledenvergadering van dit jaar. Zowel voorzitter Rob Schuil, als secretaris Aniela Veneman gaven aan niet herkiesbaar te zijn in het bestuur. Gelukkig worden deze taken met veel enthousiasme overgenomen door Kars Hoekman en Remco Lennips. Voorzitter Kars en secretaris Remco heel veel succes. Rob en Aniela bedankt voor alle jaren dat jullie ons aangestuurd en begeleidt hebben.

 

15 april 2015

Gezocht: Slagwerk m/v

Door het vertrek van onze slagwerker zijn wij op zoek naar vervanging. Het betreft hier het liefst een slagwerker die snare en grote trom machtig is.

Al onze muziek wordt zonder bladmuziek ingestudeerd. Dus je kunt een nummer naar eigen inzicht invullen. Lijkt het jou leuk om van het Flater Pretorkest weer een ritmisch geheel te maken, stuur dan een mail naar info@flaterpretorkest.nl of kom een keer kijken tijdens onze repetitie op woensdagavond. Wij repeteren in de bovenzaal van Flater vanaf 20:00.

 

17 januari 2014

Gezocht: Trombonist.

Wij zijn op zoek naar een trombonist die ons orkest kan versterken. Noten lezen is geen pré aangezien wij al onze muziek zonder bladmuziek instuderen. Lijkt het jou leuk om op een ongedwongen manier en met een hoop lol muziek te maken, stuur dan een mail naar info@flaterpretorkest.nl of kom een keer kijken tijdens onze repetitie op woensdagavond. Wij repeteren in de bovenzaal van Flater vanaf 20:00.

 

8 juni 2013

Flater Pretorkest behaalt een tweede prijs in Hasselt.

Tijdens het OBN dweilfestival zijn wij met een tweede prijs in de koffer weer terug gegaan naar Ommen.

In een sterk deelnemers veld met o.a. De boere Soulstampers uit Utrecht, WBDU uit Kampen, De Hengeler Weendblaozers uit Hengelo, Evenementenband 103DB uit Zwolle, Bloaskapel Pardoes uit Zwolle en onze vrienden van Tjonge-Jonge uit Deventer hadden wij geen idee wat de dag brengen zou.

Schitterend weer, een paar drankjes en vijf optredens later klinkt er opeens door de microfoon dat wij de tweede prijs hebben gewonnen. WBDU is derde geworden en de Boere Soulstampers eerste.

Wij zijn heel blij met dit resultaat en willen dan ook de organisatie bedanken voor een hele mooie dag en een goed geregeld festival.

 

30 augustus 2012

Flater Pretorkest behaalt eerste prijs in Gramsbergen.

Tijdens het dweil- en straatorkestenconcours hebben wij de eerste prijs in de wacht gesleept.

Het volgende stukje komt van www.gramsbergen.nl

Voor de 12e keer werd dit jaar het dweil- en straatorkestenconcours gehouden. Het was een gezellige, swingende en sfeervolle avond in de kern van Gramsbergen. Een spetterend muziekspektakel, waar jong en oud op af komt. Acht dweil- en straatorkesten streden om geldprijzen en vooral om de felbegeerde titel.

De orkesten wisselden elkaar af bij de diverse horeca gelegenheden, gevolgd door een finaleoptreden. Ze maakten er weer een waar feest van.

Dit jaar kan “Flater Pretorkest” uit Ommen zich “ beste dweilorkest Lichtstad 2012” noemen, „doet alles wat je van een dweilorkest verlangt qua uitstraling, muziek, kleding en interactie met het publiek” volgens de jury. Tweede werd dameskapel “La Dolce Vita” uit Weerselo: „goed slagwerk, muzikaal goed in elkaar, goede inzet, supergedreven”, terwijl “Dûvels Geweld” uit De Lutte, de derde prijs in de wacht sleepte: „muzikaal top, kleding goed voor elkaar, genuanceerde muziek en variatie”.

‘Oes eig`n’ Grambarger “Monkey-Bloazers” werd vierde: „zeer enthousiast en superactief”

 

4 maart 2012

Inschrijving Bissingh Blaasorkestenfestival geopend.

De inschrijving voor het Bissingh Blaasorkestenfestival is geopend. Vanaf deze maand kun je jouw orkest weer inschrijving voor 1 of 2 dagen feest in ons stadje aan de Vecht. Het festival wordt gehouden op 1 en 2 september. Beide dagen zal het publiek bepalen wie er dagwinnaar wordt, maar uiteindelijk moeten de orkesten en het publiek de grote winnaar worden. Schrijf je in via de site van de Bissingh.

 

13 november 2011

Het Flater Pretorkest onderscheiden.

Het Flater Pretorkest heeft uit handen van Sinterklaas een Sinterklaasbeeldje ontvangen. Dit beeldje wordt door de organisatie, van de Sinterklaasintocht in Assen, uitgereikt aan personen/groepen die een bijzondere prestatie hebben gedaan voor de intocht. Het Flater Pretorkest werd bedankt voor het muzikaal verzorgen van de optocht de afgelopen zeven jaar. Het direct inspelen op de situaties en het sfeer verhogend vermogen. Wij zijn erg vereerd en hopen nog vele jaren met Sinterklaas en zijn pieten de intocht in Assen te mogen vieren

 

6 november 2011

Wij zoeken met spoed een bassist en trompettist.

In verband met het vertrekken van onze bassist en een trompettist zijn wij op zoek naar twee vervangers. Aangezien wij geen bladmuziek gebruiken is noten lezen geen pre. Wij repeteren elke woensdag van 20:00 tot 22:00 in de zaal boven restaurant Flater. Lid zijn van het Flater Pretorkest kost je niks, alleen vrije tijd. Ben jij de man/vrouw die ons orkest kan versterken, stuur dan een mail naar info@flaterpretorkest.nl of bel met Chris Harmsen 06-29592353.

 

6 november 2011

Blaasorkestenfestival op 1 en 2 september 2012.

Het Bissingh Blaasorkestenfestival zal gehouden worden op 1 en 2 september 2012. Hou onze site en de site van de Bissingh in de gaten. Het aanmelden voor het festival zal waarschijnlijk gestart worden rond maart 2012.

 

2 juli 2011

Het Flater Pretorkest behaalt een 2e plaats tijdens voorronde NK Dweilorkesten.

's Ochtends vroeg vertrok het Flater Pretorkest, met een superbus van TCR Tours (ook wel touringcar genoemd) richting Voorthuizen voor de voorronde van het NK Dweilorkestenfestival in Voorthuizen. Om elf uur barstte het festival los. Na een uitputtingsslag, met wokenvelden en zonneschijn, werd Le Bombardon 1e, met 136,5 punt. Het Flater Pretorkest behaalde, met 132 punten, de 2e plaats. Derde werden De Dukers uit Tilburg, met 119,5 punt. Het was voor het Flater Pretorkest een geslaagde en mooie dag. Met speciale dank aan onze hostes Dieneke.

 

10 juni 2011

Het Flater Pretorkest vertrekt op zaterdag 2 juli naar Voorthuizen om deel te nemen aan het Blazersfestival. De muzikale strijd gaat om de Bunckmanbokaal.

Het Ommense dweilorkest heeft de bokaal in de voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen een keer eerder weten te bemachtigen. Er wordt gereisd met een grote touringcar waar nog ruimte is voor ongeveer twintig liefhebbers van het Flater Pretorkest. Voor 7,50 euro rij je mee naar het festival in Voorthuizen. Aanmelden kan via rob.schuil@planet.nl

 

28 april 2011

Ook dit jaar blaasorkestenfestival in Ommen.

Op zaterdag 3 en zondag 4 september 2011 vindt wederom het Ommer Bissingh blaasorkestenfestival plaats. Dit vanwege het grote succes van het afgelopen jaar en het feit dat het Flater Pret Orkest dit jaar haar 15-jarig jubileum viert negeren we het twee-jaarlijkse karakter. Was er vorig jaar nog een eigen website. Dit jaar valt festival volledig onder de Bissingh. Verder is er natuurlijk niks verandert. In Ommen zal weer een groot muzikaal feest los barsten. Meer informatie vindt u op www.ommerbissingh.nl  

 

 

 

 

No flash player!

Het lijkt erop dat je geen flash player hebt ge´nstalleerd! Klik hier om naar de Macromedia download pagina te gaan

 

 

info@flaterpretorkest.nl | Website Flater Pretorkest | 2010 Designed by Tom Visser